сряда, 13 ноември 2013 г.

Снимково уроче за Коледна звезда(Pictures lesson for Poinsettia)

Здравейте момичета,
Наближаващите празници ме накараха да се замисля как мога да си направя коледна звезда за някой от проектите ми.И тъй като все още нямам тъй желаната машина Big Shot реших,че трябва да създам мой начин за направата на Коледната звезда.
Седнах и започвах да разглеждам с какво разполагам и установих,че нямам дори и пънч(голям с 5 листенца) за да го използвам за някой от идеите,които има в нета.
Очите ми се спряха на печатите,които имам и по скоро с различни видове цветя.Попаднах на няколко с 5 листенца с остри върхове и ми хрумна идеята да ги отпечатам на един бял лист,да ги изрежа и това да бъдат моите шаблони.
Знам,че не откривам топлата вода,но не разполагам почти с нищо и общо взето от нищо-нещо правя :) И ето какво направих:

1.От направените тъй наречени шаблони,изрязах по един брой за всяка големина цветчета.Тези цифри си ги написах за улеснение за следващи проекти,кой шаблон с колко цветчета е.













 2.След това с любимият ми инструмент за направа на различни големи точки(използвам го за различни декорации на манкьора ми) около всеки връх притисках лекичко,така че хартията да се изтъни и да мога по-лесно да набръчкам самите цветенца.


Ето така изглеждат готовите цветчета след стъпка 2.


3.Сглобяване-аз лично използвах лепило ролка(любимото ми).Подреждат се така цветчетата,че да се разминават.





Така изглежда сглобената Коледна звезда.Остана ред и на листенцата.

4.За тях отново използвах изрязан шаблон от печат.Направих релеф и после сглобих отзад листенцата,да се подават съвсем леко.


И ето завършената Коледна звезда :)
Дано да Ви хареса първото уроче,което правя!Вероятно не е перфектна,но мисля,че се доближава до истинската:)
P:S Днес денят не беше особено добър за снимки,но дано да добиете представа :)
Хубав ден от мен :)















4 коментара:

  1. Браво, чудесна се е получила. И аз нямам нужните шаблони за звезда и ще правя на ръка:)

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря Тони :) Да,определено неволята учи!Очаквам да видя и твоите Коледни звезди :)

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря за урочето! И аз се присъединявам към клуба на наистина ръчно-направените неща :) Но имам един въпрос - от къде си взела лепилото? Защото издирвам такова от любопитство, но дали не съм се заглеждала достатъчно, дали не съм срещала - така и още не съм се сдобила с такова.

    ОтговорИзтриване
  4. Здравейте!Радвам се,че Вие харесало урочето!Лепилото е закупено от Хага,тъй като живея тук!В България също ги има,но мисля,че са към 3-4 лв.Моето е 0,90цента :)

    ОтговорИзтриване